Foto: Hege Qvigstad Eek

Onsdag 24. april arrangerte Oslo og Viken idrettskrets en samling for særidrettene til kompetanse- og nettverkssamling i Paraidrett – og vi var så heldige å få lov til å delta. Fra Akershus Svømmekrets stilte Mona Underdal-Loktu og Hege Qvigstad Eek. 

Innledningen var ved Cato Zahl Pedersen som holdt et inspirerende foredrag om hvordan idretten kan bidra til å få flere i aktivitet. Cato startet sin idrettskarriere som parautøver med å være aktiv i svømming og har også medalje fra Nordisk mesterskap. Han har 13 gull og et sølv fra 4 Paralympics fra 3 idretter, langrenn, alpint og friidrett.  Catos budskap var at vi alltid måtte være kreative, uredde – og aldri unnskylde systemet og på den måten ikke bidra til flere ble med i idretten. Det viktigste vi gjør er å skape like muligheter for alle. Vi må invitere inn i idretten og sørge for at vi har det gøy sammen! Idrett er moro, og det skaper mestringsopplevelser. 

I etterkant av Zahl Pedersens foredrag var det en engasjert gjeng fra ulike særidretter som diskuterte varierte temaer. Vi tar med oss viktige punkter som samarbeid på tvers av idretter og klubber, at vi må synliggjøre tilbudet og at vi må gjøre det enkelt å delta. 

Bli med på parakonkurranse søndag 27. oktober 2024

Som særkrets, ønsker vi å bidra til å gjøre parasvømming enkelt, og vi arrangerer en lavterskel parakonkurranse i Fjellhamar arena søndag 27. oktober. Du trenger ikke å være medlem i en svømmeklubb for å kunne bli med her! Har du lyst til å prøve å svømme 25 meter er du velkommen! 

Ta kontakt hvis du ønsker tilsendt mer informasjon om vår Parakonkurranse 2025 ved å sende e-post til post@ahsk.no

Foto: Oslo Idrettskrets, hentet fra deres Facebook-side