Akershus svømmekrets tilbyr nå et spesialisert skadeforebyggende oppfølgingstilbud til alle klubber. Målet er å redusere antall skader blant utøvere og hjelpe dem med å prestere bedre i både trening og konkurranser.

Hvorfor satse på skadeforebygging?

Skader er en av hovedårsakene til at barn og unge går glipp av trening og konkurranser. Skadeforebyggende trening kan redusere skaderisikoen med opptil 50% og samtidig ha en prestasjonsfremmende effekt.

Hva innebærer oppfølgingen?

Tilbudet inkluderer:

  • Et praktisk foredrag skreddersydd til hver klubb med fysisk oppmøte på treningsarenaen.
  • Gjennomgang av skadeforebyggende oppvarming og basistrening.
  • Instruksjon i øvelser, levert både digitalt og fysisk.
  • Veiledning i styrketrening (dersom klubben har tilgang på treningssenter).
  • Oppfølging av implementering via video- eller telefonsamtaler.

Foredragsholder

Oppfølgingen vil bli ledet av fysioterapeut Olav Barøy fra Behandlerverket. Olav har bred erfaring innen svømmeidretter og skadeforebygging, og har tidligere jobbet som trener og utøver på nasjonalt nivå.

Pris

Kostnaden per klubb er 3500 kr, hvorav 2500 kr dekkes av svømmekretsen. Klubbens egenandel blir 1000 kr per svømmeidrett. For klubber med flere idretter vil kostnaden være dobbelt. Hvis flere svømmeidretter i en klubb samordnes til samme dag, blir det kun et påslag på 1500 kr (på totalsum til Behandlerverket) pr svømmeidrett. Klubb får et tillegg på 30% pr. svømmeidrett.

Dette tilbudet er åpent for alle klubber uavhengig av størrelse eller satsningsnivå, og vi håper mange vil benytte seg av denne muligheten for å styrke skadeforebygging i sin klubb.

Hvordan melde seg på?

Ønsker din klubb å benytte seg av dette tilbudet, kan dere melde dere på ved å kontakte styreleder i svømmekretsen på e-post: leder@ahsk.no. Dette gjelder både enkeltidretter og samordnede opplegg for flere idretter.